Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2008

Για κακούργημα παραπέμπεται ο Αλ. Λυκουρέζος

Για κακούργημα παραπέμπεται ο Αλ. Λυκουρέζος

30 Δεκεμβρίου 2008, 09:48


Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας παραπέμπεται να δικαστεί ο γνωστός δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος και άλλα 26 άτομα, μεταξύ των οποίων δικηγόροι και συμβολαιογράφοι.

Όλοι τους αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για την υπόθεση αγοραπωλησίας με πλαστούς τίτλους, περισσοτέρων των χιλίων στρεμμάτων δασικής έκτασης, στην περιοχή Αιξωνή της Γλυφάδας.

Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, οι δικηγόροι Γιώργος Αβραμόπουλος, Βασίλης Αγιασοφίτης, Κωνσταντίνος Λιδωρίκης, Σπύρος Παπαθανασόπουλος, Δημήτρης Παρασκευόπουλος, Πέτρος Σφαλακάτος και Αλέξανδρος Λυκουρέζος, επτά συμβολαιογράφοι, ένας μηχανικός, τρεις επιχειρηματίες και έξι ιδιώτες, κατηγορούνται μεταξύ άλλων για απάτη εις βάρος του Δημοσίου, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, πλαστογραφία και ηθική αυτουργία στα παραπάνω αδικήματα.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε κατά την έρευνα για το παραδικαστικό κύκλωμα από τους εφέτες ανακριτές, οι οποίοι εντόπισαν απόφαση της πρώην ανακρίτριας Αντωνίας Ηλία, με την οποία «άναβε το πράσινο φως» για τη μεταγραφή του ακινήτου, παρά το εισαγγελικό πόρισμα που έκρινε ότι η έκταση θα έπρεπε να περιέλθει στο Δημόσιο.

Πάντως, ως προς το σκέλος της ενδεχόμενης εμπλοκής της πρώην ανακρίτριας, το δικαστικό συμβούλιο, έπαυσε τη δίωξη εις βάρος της λόγω παραγραφής, ενώ απάλλαξε από τις κατηγορίες άλλα 9 άτομα που φέρονται αναμεμειγμένα.

http://www.zougla.gr/news.php?id=18332

Δεν υπάρχουν σχόλια: