Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Ο Μαχάτμα Γκάντι είχε πει...

Έντυπη Έκδοση Ελευθεροτυπία, Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

Ανακύκλωση υποσχέσεων τα δώρα του Σαμαρά


Ο Διομήδης δίδασκε τον Αγαμέμνονα: «Εκείνον που καταλαβαίνουν ότι σκέφτεται για το συμφέρον τους, με πιο συνετό τρόπο από τους ίδιους, οι άνθρωποι με μεγάλη ευχαρίστηση τον υπακούνε.
Οταν, όμως, νομίζουν ότι αν υπακούσουν, θα πάθουν κάποιο κακό, δεν θα υπακούσουν ούτε θα παρασυρθούν από υποσχέσεις και δώρα. Γιατί ούτε δώρα παίρνει κανείς με τη θέλησή του, για δικό του κακό».
Διαβάζοντας Γκάντι
Μετά το Ασφαλιστικό έρχεται το Εργασιακό. Και νέα μέτρα. Ερχονται και λουκέτα. Και απολύσεις. Ο κόσμος είναι οργισμένος. Κι όσο μετράει τις απώλειές του τόσο πιο πολύ δεν αντέχει την αδικία.
Ο Μαχάτμα Γκάντι είχε πει ότι «οι ρίζες της βίας είναι: πλούτος χωρίς εργασία, απόλαυση χωρίς συνείδηση, γνώση χωρίς χαρακτήρα, συναλλαγή χωρίς ηθική, επιστήμη χωρίς ανθρωπιά, λατρεία χωρίς θυσία, πολιτική χωρίς αρχές».
Πολλοί πολιτικοί αλλά και πολίτες καταπάτησαν και τις εφτά αρχές. Γι' αυτό φτάσαμε εδώ. Και πάλι όμως δεν πληρώνουν αυτοί αλλά οι αδύναμοι, που δεν έφταιξαν σε τίποτα. Η έκρηξη είναι θέμα χρόνου όσο οι θυσίες συνεχίζουν να είναι μονομερείς.
korai@enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: