Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Ευνουχισμένη γενιά & «γκρίκλις»

Ευνουχισμένη γενιά & «γκρίκλις»
Τον τελευταίο καιρό αρχίζω να προβληματίζομαι για το τι μέλλει γενέσθαι με την ελληνική μας γλώσσα. Όλο & λιγότερα παιδιά γράφουν με ελληνικούς χαρακτήρες στους υπολογιστές & στα κινητά τηλέφωνα, ξεχνώντας παντελώς την ορθογραφία. «LoL» & «OMG» έχουν πάρει τη θέση του «γελάω δυνατά» & της προσφώνησης «Ω! Θεέ μου!». Τα γκρίκλις δίνουν & παίρνουν μέσα απ’ τα SMS & τα emails, αντικαθιστώντας το «σ’ αγαπώ», το «θέλω να σε δω», το «είμαι στενοχωρημένος».
ΜΙΚΡΕΣ φατσούλες ανάμεσα σε λατινικά γράμματα μεταμορφώνουν μια απ’ τις ωραιότερες γλώσσες του κόσμου σε μια άηχη, άνευρη, χωρίς ουσία & χωρίς καμία ποιότητα συνέχεια από γράμματα. Κι εκεί που λες «το κακό θα με βρει όταν ο γιος ή η κόρη μου μπει στην εφηβεία», τα γκρίκλις σού χτυπούν την πόρτα απ’ την ώρα μηδέν ενός μωρού. Όλο & περισσότερα παιδιά απ’ την ώρα που… γεννιούνται ξέρουν να πιάνουν το ποντίκι του ηλεκτρονικού υπολογιστή προκαλώντας παιδιάτρους & παιδοψυχίατρους να τα μελετήσουν. Μάλιστα οι πρόσφατες έρευνες επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά ότι η υπερβολική χρήση του υπολογιστή, των ηλεκτρονικών παιχνιδιών & της τηλεόρασης γεννούν υπερκινητικά, ευερέθιστα & βίαια παιδιά.
ΤΩΡΑ για ποιο λόγο ένα μικρό παιδί βρίσκει, «παρατημένο» απ’ τους γονείς του, διέξοδο & διασκέδαση σε μια τηλεόραση που μόνο ιδανικά δεν προβάλλει, αυτό είναι άλλο θέμα… Σωστά;
Από την φίλη Πόπη Μπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: