Σάββατο 29 Μαρτίου 2008

Προφυλακίστηκε ο πρόεδρος της Αττικατ για την υπόθεση της μετοχής της εταιρείας «Σιγάλας»

Προφυλακίστηκε ο πρόεδρος της Αττικατ για την υπόθεση της μετοχής της εταιρείας «Σιγάλας» Την περίοδο 1999-2000 Αθήνα 29/03/08 16:17
Προφυλακιστέος κρίθηκε την Παρασκευή, μετά την απολογία του ενώπιον του εφέτη ανακριτή της υπόθεσης του λεγόμενου παραδικαστικού κυκλώματος Γιάννη Μαγγίνα, ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της εταιρείας Αττικατ. Ο πρόεδρος της Αττικατ κλήθηκε να απολογηθεί στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργούν οι εφέτες ανακριτές σε χρηματιστηριακές υποθέσεις της περιόδου 1999-2000 τις οποίες είχε χειριστεί ως ανακρίτρια η Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια. Η απολογία του αφορούσε στην υπόθεση της μετοχής της εταιρείας «Σιγάλας», στην οποία, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, προέκυψαν εικονικές αγοραπωλησίες με σκοπό την εξαπάτηση του επενδυτικού κοινού και την άνοδο της τιμής της μετοχής.
Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει τα αδικήματα της απάτης σε βάρος του επενδυτικού κοινού, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας. Για την ίδια υπόθεση κρίθηκε τον περασμένο Νοέμβριο προφυλακιστέος και επιχειρηματίας που φέρεται να είχε προβεί σε αγορές μετοχών της «Σιγάλας» για λογαριασμό της «Αττικατ» μέσω υπεράκτιων εταιρειών.
Από το in.gr http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=886203&lngDtrID=251

Δεν υπάρχουν σχόλια: