Πέμπτη 29 Μαΐου 2008

Τσιμπούρια σκορπούν τον τρόμο στην Τουρκία

Τσιμπούρια σκορπούν τον τρόμο στην Τουρκία
Πηγή: ANT1 Δημιουργία:29/5/2008 Τελευταία ενημέρωση: 29/5/2008

Συναγερμός έχει σημάνει στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Τουρκίας μετά την εμφάνιση επικίνδυνων τσιμπουριών.
Σε καθημερινή βάση πολίτες σπεύδουν στα νοσοκομεία μόλις διαπιστώνουν ότι στα σώματά τους έχουν κολλήσει τσιμπούρια. Εκατοντάδες άνθρωποι καταφεύγουν στα νοσοκομεία φοβούμενοι τον πυρετό των τσιμπουριών, που σε κάποιες περιπτώσεις είναι θανατηφόρος.
Ο πανικός έγινε ανεξέλεγκτος, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τα τσιμπήματα τσιμπουριών.
Αξίζει δε να σημειωθεί, ότι τα τελευταία τρία χρόνια εκατό άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη γειτονική χώρα, επειδή κάποια τσιμπούρια μεταδίδουν τον θανατηφόρο πυρετό Κριμαίας Κογκό.
Στα περίχωρα της Πόλης πολλοί είναι αυτοί που εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, επειδή βλέπουν μέσα κάποια τσιμπούρια και περιμένουν τα συνεργεία απολύμανσης του δήμου.
Το υπουργείο Υγείας της Τουρκίας συστήνει στους Τούρκους που πάνε για πικνίκ να βάζουν τα παντελόνια μέσα στις κάλτσες τους, για να μην έχουν πρόβλημα με τα τσιμπούρια.
Το επικίνδυνο τσιμπούρι εμφανίστηκε και στην Άγκυρα για αυτό και ήδη σε όλα τα υπουργεία έσπευσαν συνεργεία απολύμανσης.
http://www.ant1online.gr/SmallAndCurious/Pages/20085/ec514305-295f-4fe9-880b-d46a1ec96fd7.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια: