Κυριακή 13 Απριλίου 2008

Ο ΚΑΙΡΟΣ - Γ. Παπαδόπουλος Τετράδης 13-4-08.

Πιο υγιεινό να κάθεσαι μπρος από τη μπάρα

Εισαγωγή ουσιών από το Θιβέτ.
Ο ΚΑΙΡΟΣ
Η Ομοσπονδία Αρσης Βαρών με δήλωσή της υποστηρίζει ότι αυτή τη φορά δεν ήξερε τι είδους σκευάσματα προμήθευσε ο προπονητής της εθνικής ομάδας Χρήστος Ιακώβου στους 11 αθλητές, που βρέθηκαν ντοπέ. Το περίεργο θα είναι να ήξερε και τις υπόλοιπες φορές. Οχι γιατί ο προπονητής της αυθαιρετούσε ερήμην της Ομοσπονδίας. Αλλά, γιατί ο κοινός νους υποψιάζεται ότι είχε το ελεύθερο της Ομοσπονδίας να διαχειρίζεται την κατάσταση των αθλητών εν λευκώ, σαν απολύτως πετυχημένος, γνώστης και μακροχρόνιος νικητής. Ποιος θα ήλεγχε τον Ιακώβου. Ο Λιάπης ή η Φάνη Πάλλη. Ο Ιωαννίδης ή ο Ορφανός. Ο καθηγητής της βιοχημείας Δημήτρης Κουρέτας λέει ότι μία από τις ουσίες, που ήρθαν από την Κίνα, κάνει τα πειραματόζωα ποντίκια να τρώει το ένα το άλλο. Είναι φανερό, πως την παίρνει από καιρό όλο το κύκλωμα. Και όχι μόνο της άρσης βαρών.
Ο Γιώργος Παπανδρέου συγκρότησε σκιώδη κυβέρνηση από 19 στελέχη για να παίξει την κυβέρνηση man to man. Αν θέλει πραγματικά να την εξοντώσει, πρέπει να την παίξει woman to man.
Η Κίνα δεν είναι από τις πιο δημοκρατικές χώρες του κόσμου. Η εισβολή της και κατοχή του Θιβέτ μετράει ήδη 50 χρονάκια με αιματηρές εξεγέρσεις εκ μέρους των κατεχομένων Θιβετιανών. Στη διάρκεια αυτών των χρόνων και η κατοχή και οι εξεγέρσεις ήταν ευρέως γνωστές σε όλο τον δυτικό κόσμο. Πώς διάβολο ευαισθητοποιήθηκαν τώρα οι δημοκράτες της εσπερίας και ορμάνε να φάνε την ολυμπιακή φλόγα απ' όπου περνάει σε Ευρώπη και Αμερική το ξέρουν μόνο μερικές σκοτεινές υπηρεσίες, τα φερέφωνά τους σε ακόμα σκοτεινότερες οργανώσεις και οι αυθορμήτως αφυπνισμένοι, που βαράνε τους Εβραίους γιατί τώρα μάθαν ότι σταύρωσαν το Χριστό. Ετοιμοι να το ξεχάσουν μεθαύριο. Θα μου πεις, τι να κάνουν αφού τώρα το 'μαθαν. Να το βουλώσουν; Οχι, βρε αδερφέ. Αλλά, να. Το όψιμο ενδιαφέρον τους δείχνει και τη σοβαρότητα του ενδιαφέροντος, μα, μερικές φορές και τα κίνητρα. Επειδή το τελευταίο πράγμα που χρειάζονται οι Θιβετιανοί είναι να γίνουν από κατοχικό πιόνι της Κίνας κατοχικό πιόνι άλλης δύναμης.
Πέθανε στα 83 του ο Τσάρλτον Χέστον, κατά κόσμον Τσάρλτον Ιστον, που ήταν παντρεμένος 62 χρόνια με την ίδια γυναίκα. Αυτό φτάνει για να του συγχωρέσεις τα πάντα.
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ντάνιελ Φριντ, που δραστηριοποιείται ως μεσολαβητής μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων, δήλωσε ότι υπάρχει μακεδονικό έθνος και μακεδονική γλώσσα. Πράγματι. Μόνο, που καταπιέζεται από το κράτος των Αθηνών.
Μετά από ανεργία 6 εβδομάδων οι υπάλληλοι της Τράπεζας της Ελλάδος πέτυχαν την εξαίρεσή τους από τη μεταγωγή στο ΙΚΑ. Μετά από 6 εβδομάδες απεργία όλων των κλάδων δεν θα υπήρχε ασφαλιστικό. Αλλά δεν θα υπήρχαν ούτε και κομματικά συνδικάτα.
Η πρώην γενική εισαγγελέας του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για τα εγκλήματα στην πρώην Γιουγκοσλαβία Κάρλα ντελ Πόντε γράφει στην αυτοβιογραφία της, ότι περίπου 300 Σέρβοι του Κοσσυφοπεδίου απήχθησαν από τον UCK του σημερινού δήθεν πρωθυπουργού Χασίμ Θάτσι, τους αφαιρέθηκαν ζωτικά όργανα για εμπόριο και εκτελέστηκαν. Είπα κι εγώ, τι του βρήκε του Θάτση και τον ευλόγησε για πρωθυπουργό.
Μάς έχουν ζαλίσει, επίσης, με τις έρευνες για τη στυτική λειτουργία των ανδρών μετά τα 40. Η διαφορά είναι ότι όταν είσαι νεαρός είσαι και σαβουρογάμης με το συμπάθειο. Μετά, εξαρτάται από το με ποιαν πας. Διότι στις σαβουροέρευνες το δεν γουστάρω μεταφράζεται σε δεν μπορώ. Και το χειρότερο είναι, ότι έτσι μεταφράζεται και στο μυαλό των ηλίθιων αντρών, που μεγαλώνουν από τα γενοφάσκιά τους με την υποχρέωση να μπορούν να πηγαίνουν με τα πάντα και πάντα. Δεν φημίζεται και για το πολύ μυαλό το είδος.
Μετά τα 34 συναπτά έτη παρουσίας κλείνει το περιοδικό «Αντί», που έβγαλε την Παρασκευή το τελευταίο του τεύχος. Ισως και γιατί οι αντί του τόπου έχουν γίνει κατά βάθος υπέρ.
Αφησα το πιο σπουδαίο για το τέλος. Στις φοιτητικές εκλογές, που έγιναν στα πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ, οι παρατάξεις που υποστηρίζονται και υποστηρίζουν τα δύο μεγάλα κόμματα Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ πήραν πάνω από 60% και 70% αντίστοιχα. Για να δει κανείς πόσο έχει συντριβεί ο δικομματισμός. Αλλά και να ξανασκύψει πάνω από την ιστορία για να μάθει, ότι το μέλλον, και την ιστορία συνακολούθως, δεν το φτιάχνουν οι πλειοψηφίες. Οι μειοψηφίες το φτιάχνουν. Οι πλειοψηφίες απλώς συντηρούν τα δημιουργήματα των νικητών.
ΥΓ Είναι καμιά βδομάδα τώρα, που ο Χρήστος Ζαχόπουλος καταθέτει στη Δικαιοσύνη για την απόπειρα αυτοκτονίας, τη σχέση του με την Εύη Τσέκου, το επίμαχο DVD, την ανάμειξη τρίτων προσώπων στην υπόθεση και τη διαχείριση των κονδυλίων του υπουργείου Πολιτισμού. Βουβαμάρα. Πού πήγαν οι πολύωρες εκπομπές, οι χιλιάδες επί χιλιάδων λέξεις, οι εισαγγελικοί τόνοι, οι βαρύγδουπες αποκαλύψεις και οι κάθε λογής πομπώδεις αναλύσεις από τους καθ' έξιν και κατ' επάγγελμα συμπερασματολόγους; Αέρας κοπανιστός... Για την ακρίβεια: στα παλιά τους τα παπούτσια. Ολα ήταν μια σαπουνόφουσκα με μία και μόνη κινητήρια δύναμη: Το φρέσκο. Το καινούριο. Το άπαιχτο. Το άγνωστο. Το πιασάρικο. Ολα για τον εντυπωσιασμό. Ουσία μηδέν. Ο Χρήστος Ζαχόπουλος καταθέτει ότι πήδηξε στο κενό μόνο και μόνο γιατί φοβήθηκε τη δημόσια διαπόμπευση, μόλις έμαθε ότι το DVD βρέθηκε στα χέρια μιας εφημερίδας. Σιωπή από το δημοσιογραφικό ακροατήριο. Δεν υπάρχουν πια ούτε πρωθυπουργικοί σύμβουλοι, ούτε κομιστές, ούτε εκβιασμοί, ούτε διαπλοκές, ούτε ψέματα. Ενας πέπλος σιωπής καλύπτει την μπόχα. Που ευημερεί και κυβερνά.
Γ. Παπαδόπουλος Τετράδης tetradis@enet.gr.
ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ - 13/04/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: